Analiza obraza

Analiza obraza je odlična metoda, ki nam hitro in natančno pomaga prepoznati, specificirati in določiti potrebo po posamezni Schüsslerjevi soli. S prepoznavanjem akutnih in kroničnih potreb po določeni mineralni soli lahko vplivamo na svoje počutje in zdravje.
Primeri nekaterih znakov pomanjkanja Schüsslerjevh soli:
slike_analiza_obraza
Temna lisa v kotičku očesa - pomanjkanje železa
slike_analiza_obraza
Rdečina na licu - pomanjkanje magnezija
 
slike_analiza_obraza
Guba pred ušesom - pomanjkanje siliceje
 
slike_analiza_obraza
Beli rob nad zgornjo ustnico - pomanjkanje cinka
Večkrat, ko se pogledamo v ogledalo, zaznamo spremembe na koži obraza, a se ne zavedamo pomembnosti in namena, ki nam ga s tako spremembo sporoča telo. Znaki pomanjkanja se na koži obraza običajno pojavijo že pred pojavom slabega počutja in zdravstvenih težav. Ob nastanku težav in slabega počutja pa so ti znaki še bolj očitni. Težave in slabo počutje ter značilne znake na obrazu lahko razumemo kot signale, ki opozarjajo, da naše mineralne rezerve telesu niso zadostne.
Vsako pomanjkanje teh bistvenih snovi v našem telesu se kaže z značilnimi znaki na koži obraza, na ušesih, očeh, nohtih in drugje na koži ter na jeziku. Analiza obraza nam je pomemben vir informacij pri izbiri prave Schüsslerjeve soli.
Certificiran svetovalec lahko za vsako od 27 mineralnih soli prepozna več znakov pomanjkanja (do 10 znakov). Ti znaki se lahko pojavijo akutno ali pa so na obrazu prisotni že dlje časa. Večinoma gre za barvne in strukturne spremembe, ki jih opazimo pri dnevni svetlobi ali ustrezni osvetlitvi. Pogoj za dobro opravljeno analizo obraza je, da obraz ni naličen.
Vaš svetovalec za Schüsslerjeve soli in analizo obraza bo za pridobitev celotne slike vašega mineralnega (ne)ravnovesja upošteval:
  • fizične težave,
  • analizo obraza; stanje kože obraza (obarvanost, strukture, sijaj, temnejše sence določenih predelov kože, nastajanje gubic, temperaturo kože), znake na ušesih, očeh in vekah, na nohtih, drugje na koži in na jeziku. Upošteval bo tudi izločke in sputum (izmeček).
  • psihološko odzivanje na vsakodnevne situacije in izzive,
  • potrebe po določeni vrsti hrane.
Na ta način se izbira Schüsslerjevih soli in odmerjanje prilagaja vašim osebnim potrebam in daje telesu točno to, kar potrebuje v dani situaciji.
Analiza obraza zahteva vajo in izkušnje
Analizo obraza naj izvede svetovalec z ustreznim znanjem in izkušnjami. Analiza obraza zahteva veliko prakse, da znamo prepoznati subtilne razlike ter pravilno določiti specifična pomanjkanja. V nekaterih primerih so simptomi zapleteni, ker v organizmu manjka več soli.
Z ustreznim izobraževanjem in usposabljanjem se lahko naučite prepoznati nekatere bistvene znake na obrazu in telesu, ki vam lahko pomagajo pri izbiri prave Schüsslerjeve soli za samopomoč. Kljub temu pa je priporočljivo poiskati nasvet izkušenega svetovalca za potrditev lastnih domnev.
Schüsslerjeve soli
Pomembno-Analiza obraza ni diagnoza in ne nadomešča medicinske diagnostike. Upoštevajte, da podatki na tej spletni strani ali na naših izobraževanjih niso namenjeni diagnosticiranju ali zdravljenju bolezni, ampak so namenjeni informiranju o možnih poteh za izboljšanje dobrega počutja. Če menite, da imate resnejše zdravstvene težave, se posvetujte s svojim zdravnikom.
Inštitut za podporo zdravju d.o.o.
Dvorec Jelen
Ljubljanska cesta 1, 4000 Kranj
telefon: 041 741 692
info@podporazdravju.si
Narejeno v: G-SOFT
Kopiranje in distribucija vsebine internetne strani brez našega pisnega dovoljenja sta prepovedana. Vse pravice pridržane - 2021