Pogosta vprašanja oziroma FAQ

Kako naj vem, katere Schüsslerjeve soli uporabim?
Posvetujte se s strokovnjakom za uporabo Schüsslerjevih soli in analizo obraza ali se pridružite enemu od izobraževanj, na katerem se boste naučili uporabljati Schüsslerjeve soli za vsakodnevne težave. Veliko koristnih informacij pa lahko najdete v strokovni knjigi, prevedeni v slovenski jezik ali v brezplačnem e-booku.
Kako naj se vzamejo Schüsslerjeve soli?
Odvisno od ene ali več težav se izberejo primerne Schüsslerjeve soli. Število tablet se določi individualno. Jemanje se razlikuje glede na to ali gre za trenutno akutno težavo ali težavo, ki nas pesti že dalj časa. Jemanje v obliki hitro topljivih tabletk, ki jih damo pod jezik omogoča zelo enostavno uporabo in dobro absorpcijo preko ustne sluznice v krvni obtok.
Obstajajo tudi druge možnosti za uporabo. Priporočamo, da se posvetujete s svetovalcem za uporabo Schüsslerjevih soli.
Zakaj imajo Schüsslerjeve soli številko?
Obstaja 33 različnih Schüsslerjevih soli in še vedno se odkrivajo nove. Vsaka Schüsslerjeva sol ima posebno funkcijo v telesu. Ker ima vsaka Schüsslerjeva sol zapleteno kemijsko ime, preprosto namesto imen uporabljamo kar številke. Prvih dvanajst soli je odkril dr. Schüssler in so oštevilčene od 1 do 12. Celične soli, odkrite po njegovi smrti so označene s številkami od 13 do 33. Oštevilčenje je (približno) enako zaporedju, v katerem so bile odkrite.
Katere težave je mogoče zdraviti s Schüsslerjevimi solmi?
Schüsslerjeve soli se uporabljajo za vsakodnevne psihofizične težave, ki ne zahtevajo pregleda pri zdravniku. Uporabljajo se tudi v preventivi in kot podpora pri kroničnih težavah.
Zakaj naj uporabljam Schüsslerjeve soli?
Mineralne soli so vključene v vse možne procese v človeškem telesu. Zato so vsa živa bitja odvisna od neprekinjenega vnosa mineralov. Če zaradi okoliščin pride do manjšega izkoriščanja ali večje porabe in izločanja mineralnih soli, se lahko pojavi neravnovesje med razpoložljivim delovnim in gradbenim materialom za telesna tkiva.
Kakšna je razlika med Schüsslerjevimi solmi in minerali v prehranskih dopolnilih?
Z uporabo Schüsslerjevih soli ne gre za nadomestitev manjkajočih mineralov, temveč za zagotavljanje visokokakovostnih funkcionalnih sredstev, ki aktivirajo možnost bolj optimalnih procesov v celici in s tem podprejo proces samozdravljenja. Te mineralne soli hkrati pomagajo celici, da je zmožna privzeti potrebne minerale tudi iz hrane in prehranskih dopolnil.
Kako dolgo traja, preden opazim rezultate?
Za obnovo zalog mineralnih soli v tkivih je potreben čas. Dalj kot je telo črpalo svoje rezerve, dlje traja proces obnovitve. Za akutne težave z uporabo nekaterih soli lahko dosežemo olajšanje v nekaj minutah do nekaj urah, odvisno od posameznika. Praviloma lahko rečemo, da je ob večjih težavah, potrebna uporaba Schüsslerjevih soli dlje časa za izboljšanje. Kako hitro pride do učinka je odvisno od vsakega posameznika.
Koliko različnih Schüsslerjevih soli lahko uporabljam hkrati?
Glede na situacijo / težavo ali osebo se uporablja različno število Schüsslerjevih soli. Včasih je lahko ena sol zadostna, tudi kombinacije več Schüsslerjevih soli so pogoste.
Ali obstajajo možni neželeni učinki pri uporabi Schüsslerjevih soli?
Ob uporabi Schüsslerjevih soli se praviloma ne pojavijo neželeni učinki. Lahko se zgodi, da pride do reakcije telesa, ker se sproži proces. Običajno se svetuje, da se pije več vode, včasih je potrebno prilagoditi količine Schüsslerjevih soli ali razmerja. Če imate reakcijo, ki je ne razumete, se posvetujte s certificiranim svetovalcem.
Ali je nevarno, če zaužijem preveč Schüsslerjevih soli?
Ne, to ne vključuje nobenih tveganj.
Ne morem prenašati laktoze, vendar bi rad uporabil Schüsslerjeve soli. Je to mogoče?
Da, lahko. Na trgu so tudi tablete in pripravki za posameznike, ki ne prenašajo laktoze. Priporočamo posvet pri svetovalcu za uporabo Schüsslerjevih soli.
Zakaj so celične soli imenovane tudi Schüsslerjeve soli?
Ime se nanaša na odkritelja celičnih soli dr. Wilhelma Heinricha Schüsslerja. Na podlagi raziskovanja zapisov znanstvenikov njegovega časa se je ukvarjal z delovanjem celic in z vzroki zakaj pride do bolezni. Če je mineralna bilanca v celici izven ravnovesja, postanemo dovzetni za različne zdravstvene težave in bolezni. Ugotovil je, da z zaužitjem ustrezno pripravljenih celičnih soli to neravnovesje lahko popravimo in s tem podpremo telo v procesu samozdravljenja. Te soli delujejo na nivoju celice (v celici in okoli nje), zato se imenujejo celične soli.
Ali je odmerek na embalaži pravi zame?
Odmerek na embalaži je standardni odmerek. Koliko Schüsslerjevih soli potrebujete je odvisno od vaših težav, potreb in načina kako se psihološko odzivate. Certificiran svetovalec pa bo prepoznal vaša pomanjkanja z analizo obraza. Odmerek in vrsto Schüsslerjevih soli je potrebno določiti individualno.
Nasveti za vsakodnevne težave lahko najdete tudi v knjigi o Schüsslerjevih soleh.
Za osebne nasvete lahko poiščete nasvet certificiranega svetovalca.
Ali lahko uporabim Schüsslerjeve soli, če sem noseča ali dojim?
Da, to je mogoče, vendar je pomembno, da to storite po posvetovanju s svojim zdravnikom in s certificiranem svetovalcem.
Ali lahko uporabim Schüsslerjeve soli, če uporabljam zdravila ali prehranska dopolnila?
Schüsslerjeve soli se lahko vedno uporabljajo v kombinaciji z drugimi zdravili. Uporaba Schüsslerjevih soli ni nadomestilo za obstoječe zdravljenje z zdravili kot tudi ne za druge terapije. Lahko jih enostavno kombiniramo z zdravili klasične medicine, homeopatije in drugimi naravnimi metodami zdravljenja.
Kako se lahko poučim o uporabi Schüsslerjevih soli za vsakdanjo rabo zase in za celo družino?
Cilj Inštituta za podporo zdravja je širiti ozaveščenost, podajati znanje z jasnimi in navdihujočimi informacijami ter deliti izkušnje s področja uporabe Schüsslerjevih soli v vsakdanji praksi. V ta namen so skupinam in posameznikom poleg osebnega svetovanja na voljo različna izobraževanja s tega področja.
Kje kupim Schüsslerjeve soli?
Inštitut se ne ukvarja s prodajo Schüsslerjevih soli. Svoje stranke na svetovanjih in izobraževanjih seznanimo, kako in kje jih je mogoče kupiti. V Evropi je na voljo več različnih blagovnih znamk Schüsslerjevih soli različnih farmacevtskih proizvajalcev. V Sloveniji so v lekarnah na voljo od štev. 1 do 12, najenostavnejši dostop do soli od štev. 13 do 33 pa je v evropskih spletnih lekarnah.
Inštitut za podporo zdravju d.o.o.
Dvorec Jelen
Ljubljanska cesta 1, 4000 Kranj
telefon: 041 741 692
info@podporazdravju.si
Izdelano v studiu G-SOFT
Kopiranje in distribucija vsebine internetne strani brez našega pisnega dovoljenja sta prepovedana. Vse pravice pridržane - 2021