O inštitutu

o inštitutu
Jelka Žnidar, vodja Inštituta za podporo zdravju, sem po poklicu magistra farmacije z dolgoletnimi izkušnjami na različnih terapevtskih področjih. Prepoznavanje potreb sodobnega človeka me je pripeljalo do spoznanja, da je zdravje potrebno obravnavati bolj celostno. Iz izkušenj vem, da je vsak posameznik s svojim fizičnim telesom in psihičnim svetom edinstven in si zato zasluži individualen profesionalen pristop k obravnavi. Raziskovanje možnosti, kako lahko vsak posameznik na telesu naraven oziroma lasten način poskrbi za svoje zdravje, me je pripeljalo do bogatega znanja dr. Schüsslerja in njegovih naslednikov. Ta telesu lasten pristop nudi vrsto možnosti, da podpre zdravje in dobro počutje tako na fizični kot tudi na psihični ravni. Primeren je tako v preventivi kot tudi takrat, ko že nastopijo težave. Primeren je tudi, ko gre za kronične težave. Pod okriljem akademije ATIFA, katere ustanoviteljica je dr. Eva F. Schoenfeld, sem uspešno zaključila izobraževanje v Annah centru v Zagrebu in postala certificirana svetovalka za Schüsslerjeve soli in analizo obraza. Svoje znanje sem obogatila tudi s psihološkim pristopom po dr. Schüsslerju ter ga nadgradila z izobraževanjem na nemškem Inštitutu za biokemijo po dr. Schüsslerju (Institut für Biochemie nach dr. Schüßler) in na nizozemskem Inštitutu za biokemijo po dr. Schüsslerju (Instituut voor Celzouttherapie). Danes sem ponosna, da je moj Inštitut za podporo zdravju del Evropske platforme inštitutov za biokemijo po dr. Schüsslerju), ki izvaja izobraževanja in svetovanja po visokih standardih te platforme ter aktivno sodeluje pri skupnemu strokovnem razvoju tega področja.
Vseživljenjsko učenje me je pripeljalo tudi do zaključka dveinpolletnega izobraževanja s področja teorije izbire oziroma realitetne terapije na Evropskem inštitutu za Realitetno terapijo. To znanje sem izpopolnila še z uspešno opravljenim certificiranim Choice Coaching programom na Academy of Choice pod vodstvom Kim Olver iz ZDA.
Moja pot do Schüsslerjevih soli
o inštitutu
Izhajam iz dvajsetletnega poznavanja »zdravil klasične medicine«, kjer so za učinkovita zdravila potrebni dokazi velikih, s placebom nadzorovanih kliničnih raziskav. Ravno zato je bilo moje prvo srečanje s terapijo po dr. Schussslerju zadržano. Vendar me je lastna izkušnja z dalj časa trajajočimi bolečinami v rami zaradi vnetja in s tem povezano zelo omejeno gibljivostjo ter bolečinami ponoči prepričala, da Schüsslerjeve soli učinkovito delujejo. Stanje moje rame se je že po nekaj dneh hitro začelo popravljati. Bolečine so izginjale, obseg gibljivosti je bil vsak dan boljši. Spet sem se lahko začela športno udejstvovati in tudi gospodinjska opravila niso bila več težava. Jemanje mineralov je imelo za posledico tudi več energije in bistveno manj utrujenosti. Schüsslerjeve soli so od takrat dalje stalnica v premagovanju raznih tegob v družini, od prehladnih obolenj, vnetih ušes, krčev, športnih poškodb itd. Uspehi o doprinosu Schüsslerjevih soli k zdravju so se potrdili na številnih primerih svetovancev v moji praksi.
Nova naravnanost
Ko so se začele prve zdravstvene težave, sem si vzela čas in si podrobneje ogledala moje življenje. Spoznala sem, da moram veliko spremeniti, šlo pa je za moj perfekcionizem, ki me je pripeljal do preobremenjenosti, mojo prehrano in nedoseganje zadostne fizične aktivnosti.
V preteklosti sem vsak izziv razumela kot nalogo, ki jo moram izpolniti takoj in popolno, zato sem bila nenehno v stresu. Danes vem, da se v vsaki življenjski situaciji lahko odločim kaj mi je najpomembnejše in tako ravnam. Prav tako se redko pritožujem nad številnimi izzivi in jih sprejemam s hvaležnostjo, ker z njimi rastem in vesela sem, da moje življenje ostaja vznemirljivo.
Raziskovanje vplivov na naše počutje
Medtem ko se moje življenje vrti okoli Schüsslerjevih soli, nadaljujem z odkrivanjem novih stvari in vesela sem, da lahko to znanje posredujem tudi drugim. Združujem znanje iz izobraževanj s pridobljenimi izkušnjami iz prakse. Raziskovalna radovednost me je iz današnje poplave informacij o hrani vodila k iskanju dokazov o pomembnosti hrane za naše zdravje. Odkrivam, katere vrste živil igrajo pomembno vlogo pri izboljšanju težav in preprečevanju bolezni. Nova spoznanja združujem z znanjem in izkušnjami s Schüsslerjevimi solmi in kako s tem pristopom lahko podpremo naše fizično in psihično počutje.
Spoštovanje in razumevanje, da je prav vsak izmed nas svoj svet zase, ki se je gradil na mnogih izkušnjah, razočaranjih in strahovih, je temelj za razumevanje posameznikovega psihološkega odzivanja in njegovih prepričanj. Zato se mi zdi zelo pomembno, da na poti do stalnega dobrega počutja prepoznamo naše fizične, duševne in duhovne potrebe.
Živeti v harmoniji
o inštitutu
Živeti v harmoniji tako, da zadovoljujemo svoje fizične in psihične potrebe, je pot do našega zdravja. Če se opazujemo, lahko zaznamo svoje fizično in psihično neravnovesje. S tem imamo možnost, da to neravnovesje sproti popravljamo in na ta način ostanemo zdravi. Večkrat pa smo nemočni in ne zmoremo iz začaranega kroga težav. Podpora s Schüsslerjevimi solmi, ki so vir biološke energije našega telesa, nam pomaga, da se lažje soočimo s težavami in okrepimo življenjske sile. S tem lahko postanemo bolj zadovoljni z našim življenjem!
Moje načelo
Schüsslerjeve soli ne nadomeščajo zdravil, ki jih morajo bolniki glede na zdravnikov nasvet skrbno jemati. Pomembno je razmisliti o mejah samozdravljenja in poiskati zdravniško pomoč in nasvete v primeru nenadnega (hudega) neugodja in bolezni. Ne podpiram eksperimentov z zdravjem!
Vse bolj priljubljena podpora zdravju v Evropi
Schüsslerjeve soli so danes v Evropi zelo znane in priljubljene. Mnogi si ne znajo predstavljati življenja brez njihove uporabe. V praksi jih po nasvetu ali izobraževanju strokovnjaka s tega področja že vrsto let znajo uporabljati kot vsakodnevno pomoč za boljše počutje številni posamezniki v Nemčiji, Avstriji, Švici, Italiji, Veliki Britaniji, na Nizozemskem, kot tudi v ZDA, Avstraliji, Novi Zelandiji, Indiji, Južnoafriški republiki ter drugod po svetu.
Cilj inštituta je širiti ozaveščenost in znanje ter izkušnje s tega področja tudi v Sloveniji. To znanje in izkušnje predajam naprej skupinam in posameznikom, ki bi svoje psiho-fizično zdravje in zdravje celotne družine radi podprli na naraven, telesu lasten način.
V Evropi je na voljo več različnih blagovnih znamk Schüsslerjevih soli različnih farmacevtskih proizvajalcev. V Sloveniji je osnovnih 12 soli že na voljo v lekarnah, dopolnilne soli od št. 13 do 33 pa so dostopne v lekarnah ter specializiranih trgovinah v tujini. Najenostavneje pa se lahko do njih pride v spletnih evropskih in svetovnih lekarnah ter specializiranih online trgovinah z naravnimi zdravili.
Moj inštitut
o inštitutu
Ustanovila sem inštitut, kjer zbiram in ocenjujem študije primerov. Zahvaljujoč povratnim informacijam svetovancev in kolegov, ki se ukvarjajo s tem področjem, sem zbrala veliko študij primerov uporabe pri kroničnih in akutnih boleznih. Cilj inštituta je širiti ozaveščenost, podajati znanje z jasnimi in navdihujočimi informacijami ter deliti izkušnje s področja uporabe Schüsslerjevih soli v vsakdanji praksi. V ta namen so skupinam in posameznikom poleg osebnega svetovanja na voljo različna izobraževanja s tega področja.
Partnersko sodelujem v mednarodnem posvetovanju z Margit Müller-Frahling z nemškega Institut für Biochemie nach dr. Schüßler in Lysbeth Mulder Rouhof z nizozemskega Instituut voor Celzouttherapie, ki sta steber skupne evropske platforme European platform for biochemistry according to Dr. Schüßler.
Inštitut se poleg svetovanja, izobraževanja in raziskovanja ukvarja tudi založništvom strokovne literature omenjenega področja.
Verjamem, da se naložba v zdravje in v dobro psiho-fizično počutje obrestuje na vseh področjih našega delovanja in na tej poti vam ponujam sopotništvo.
Sreča je v dobrem počutju!
Jelka Žnidar
Inštitut za podporo zdravju d.o.o.
Dvorec Jelen
Ljubljanska cesta 1, 4000 Kranj
telefon: 041 741 692
info@podporazdravju.si
Izdelano v: G-SOFT
Kopiranje in distribucija vsebine internetne strani brez našega pisnega dovoljenja sta prepovedana. Vse pravice pridržane - 2021