Nasveti

Otroci in mladostniki
Otroci in mladostniki
Pogoste
težave
Pogoste> težave
Sijoča
vitalnost
šport
Podpora športnikom
Podpora športnikom
Podpora
za psiho
Podpora za psiho

Najnovejši nasveti

Pomagajte telesu, da podpre vašo željo po zmanjšanju telesne teže
Shujšati moram! Sliši se enostavno, ampak pogosto ni tako. Z leti se naš metabolizem (presnova) spreminja, zato se kilogrami še hitreje nabirajo, prav tako pa se jih je tudi težje znebiti. K temu prispevajo tudi neravnovesja oz. primankljaji mineralnih soli v telesu.
Schüsslerjeve mineralne soli vplivajo na naš metabolizem in nam pomagajo podpreti procese v telesu, po korakih, ki so nujni, da lahko pride do trajnih sprememb. Zaženejo in podprejo različne presnovne procese ter lajšajo hrepenenje po hrani. So telesu naravna podpora za vse organe, podpirajo tudi našo »psiho« in energijsko ravnovesje. Zunanja uporaba krem ali losjonov po dr. Schüsslerju vitalizira našo kožo in vezivno tkivo.

fotografija_nasveta_naslovna
Kaj morate vedeti o slabokrvnosti
Naše stare mame so nam večkrat govorile: »Moraš jesti, da ne boš bledoličen(na), ker boš imel(a) slabo kri.« Danes bi temu rekli, da je zelo pomembno kaj jemo oz. vnašamo v naše telo, saj je uravnotežena prehrana zelo pomembna za ohranjanje našega zdravja.

Kaj je anemija oz. slabokrvnost?
Anemija oz. slabokrvnost je stanje, pri katerem najdemo zmanjšano število rdečih krvnih celic (eritrocitov) in/ali znižano koncentracijo hemoglobina v krvi.
Rdeče krvne celice prenašajo kisik v vsa tkiva telesa, zato nizka količina rdečih krvnih celic kaže na to, da je količina kisika v krvi manjša, kot bi morala biti. Hemoglobin je beljakovina znotraj rdečih krvnih celic, ki prenaša kisik iz pljuč v tkiva telesa. Številni simptomi anemije so posledica zmanjšane dostave kisika v vitalna tkiva in organe.
Normalna vrednost hemoglobina je pri moških 130–170 g/l, pri ženskah pa 120–150 g/l. Če so vrednosti hemoglobina pod spodnjimi referenčnimi vrednostmi, govorimo o anemiji oz. slabokrvnosti.

fotografija_nasveta_naslovna
Napolnite si baterije s Schusslerjevo številko 5 – za več psihične moči in veselja do življenja
Za spopadanje z izzivi potrebujemo moč. Aktivnosti na svežem zraku in zdrava prehrana prispevata k naši telesni in psihični krepitvi. "Dodaten del moči" pa nam ponuja Schüsslerjeva mineralna sol št. 5, Kalium phosphoricum D 6.


fotografija_nasveta_naslovna
Težave s pretiranim apetitom
Prekomerna želja, če se pojavlja neprestano in se porabljene kalorije ne porabijo s telesno aktivnostjio lahko dolgoročno vodi do debelosti. Ljudje z močnim apetitom ponavadi jemo več, kot do točke ko smo že siti. Občutek sitosti nam možgani sporočijo šele 15 min po zaužitju hrane. Zato nam je pogosto žal, da smo pojedli takšno količino hrane, a se prej nismo zmogli zaustaviti.
fotografija_nasveta_naslovna
Schüsslerjeve mineralne soli za otroke
Schüsslerjeve celične soli so zelo primerne za lajšanje težav pri dojenčkih in otrocih. So enostavne za uporabo, ker jih ni potrebno pogoltniti in jih otroci enostavno raztopijo v ustih. Zelo pomembno je, da ne povzročajo neželenih učinkov. Schüsslerjeve soli zato ne bi smele manjkati v nobeni domači omarici za zdravila.
Inštitut za podporo zdravju d.o.o.
Dvorec Jelen
Ljubljanska cesta 1, 4000 Kranj
telefon: 041 741 692
info@podporazdravju.si
Izdelava: G-SOFT
Kopiranje in distribucija vsebine internetne strani brez našega pisnega dovoljenja sta prepovedana. Vse pravice pridržane - 2021