Zasebnost in varnost

Politika zasebnosti

Namen zbiranja in obdelave osebnih podatkov:
Inštitut za podporo zdravju d.o.o. obdeluje vaše osebne podatke zgolj za obveščanje o novostih in nasvetih ter akcijah s področja podpore zdravju in o dogodkih s tega področja. Vaših osebnih podatkov nepooblaščeno ne razkrivamo ali posredujemo.
Vedno imate možnost, da:
  • lahko kadarkoli pisno ali elektronsko umaknete svoje soglasje,
  • lahko kadarkoli pisno zahtevate pojasnilo o tem, kateri osebni podatki, ki se nanašajo na vas, so v zbirki osebnih podatkov in zahtevati popravek, če so vaši podatki netočni,
  • lahko kadarkoli pisno zahtevate izbris svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani z zgornjim namenom,
  • imate pravico zahtevati omejitev obdelave svojih osebnih podatkov in ugovarjati obdelavi ter pravico do prenosljivosti podatkov,
  • imate pravico do pritožbe pri nadzornem organu.
Obdelovalec osebnih podatkov
Inštitut za podporo zdravju svetovanje in izobraževanje d.o.o., www.podporazdravju.si..
Celotno politiko zasebnosti najdete na spodaj.

Varstvo osebnih podatkov

Spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene prek spletnega informacijskega sistema, skrbno varovali in jih brez vaše privolitve ne bomo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabili v druge namene. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso vezane na nas, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.
Hkrati se zavezujemo, da bomo po svojih najboljših možnih močeh varovali podatke in zasebnost obiskovalcev naše spletne strani.
Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.
Kdo je zbiratelj osebnih podatkov?
Zbiratelj osebnih podatkov je Inštitut za podporo zdravju d.o.o. (v nadaljevanju upravljavec podatkov).
Katere podatke zbiramo?
Upravljavec podatkov za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:
  • ime in priimek,
  • naslov za kontakt za dostavo,
  • naslov elektronske pošte,
  • naziv podjetja (če gre za pravno osebo),
  • ID za DDV podjetja,
  • vašo IP številko,
  • kontaktno telefonsko številko,
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce.
Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, upravljavec podatkov ne odgovarja.
Za katere namene zbiramo osebne podatke?
Upravljavec podatkov je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne strani. Upravljavec podatkov ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravljavca podatkov.
Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Upravljalec podatkov teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljavec podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Upravljavec podatkov lahko podatke v anonimni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.
Komunikacija
preko elektronske pošte info@podporazdravju.si lahko stopite v stik z nami z namenom povpraševanja po storitvah ali posredovanja morebitnih vprašanj. Prav tako je mogoče stopiti v stik z nami direktno preko telefona. Za namen vodenja evidence strank ter zagotavljanja korektne komunikacije bomo vaše kontaktne podatke hranili v naši bazi 2 leti. Seznanjamo vas, da lahko kadarkoli od nas zahtevate, da vaše podatke izbrišemo. Izbris podatkov lahko zahtevate s sporočilom na elektronski naslov info@podporazdravju.si. Vaše osebne podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje oziroma vprašanje, ki se nanaša na naše storitve.
Naročanje na e-novice
Ob posebni registraciji za naročilo na spletna obvestila (nasveti, obvestila, akcije) poleg vaše IP številke obdelujemo tudi naslov vaše elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec. Upravljavec podatkov te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih.
Ob strinjanju za prijavo na spletne novice soglašate, da upravljavec podatkov vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja o novostih ter vsebinah z naše spletne strani, ter, da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete. To storite tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na info@podporazdravju.si. Če ne boste označili, da se strinjate z obveščanjem, upravljavec podatkov ne bo pošiljal obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval vašega naslova elektronske pošte. Upravljavec podatkov namreč za prijavo na obveščanje uporablja strogi sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova za obveščanje, kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.
Vaše podatke bomo hranili le znotraj časa, ko boste naročeni na našo storitev elektronskega obveščanja. Po preteku tega obdobja se bodo podatki ustrezno izbrisali. Vašo izjavo oziroma privolitev za posredovanje e-novic lahko tudi kadarkoli prekličete tudi s posredovanjem elektronskega sporočila na info@podporazdravju.si.
Spletna trgovina
Upravljavec bo podatke uporabnikov uporabil za proces odpošiljanja in obveščanja o naročenih izdelkih oz. storitev in za pošiljanje promocijske e-pošte za spletno trgovino. Vsi uporabniki se lahko odjavijo od vseh promocijskih sporočil. Upravljavec lahko podatke v anonimni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.
Dostavni službi (npr. Pošta Slovenij, ipd.) bo upravljavec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov.
Upravljavec podatkov bo osebne podatke uporabnikov vodil v zbirki osebnih podatkov samo toliko časa, kot je nujno potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo.
Za katere namene zbiramo osebne podatke?
Upravljavec podatkov je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne strani. Upravljavec podatkov ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravljavca podatkov.
Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Upravljalec podatkov teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljavec podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Upravljavec podatkov lahko podatke v anonimni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.
Komunikacija
preko elektronske pošte info@podporazdravju.si lahko stopite v stik z nami z namenom povpraševanja po storitvah ali posredovanja morebitnih vprašanj. Prav tako je mogoče stopiti v stik z nami direktno preko telefona. Za namen vodenja evidence strank ter zagotavljanja korektne komunikacije bomo vaše kontaktne podatke hranili v naši bazi 2 leti. Seznanjamo vas, da lahko kadarkoli od nas zahtevate, da vaše podatke izbrišemo. Izbris podatkov lahko zahtevate s sporočilom na elektronski naslov info@podporazdravju.si. Vaše osebne podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje oziroma vprašanje, ki se nanaša na naše storitve.
Naročanje na e-novice
Ob posebni registraciji za naročilo na spletna obvestila (nasveti, obvestila, akcije) poleg vaše IP številke obdelujemo tudi naslov vaše elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec. Upravljavec podatkov te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih.
Ob strinjanju za prijavo na spletne novice soglašate, da upravljavec podatkov vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja o novostih ter vsebinah z naše spletne strani, ter, da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete. To storite tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na info@podporazdravju.si. Če ne boste označili, da se strinjate z obveščanjem, upravljavec podatkov ne bo pošiljal obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval vašega naslova elektronske pošte. Upravljavec podatkov namreč za prijavo na obveščanje uporablja strogi sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova za obveščanje, kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.
Vaše podatke bomo hranili le znotraj časa, ko boste naročeni na našo storitev elektronskega obveščanja. Po preteku tega obdobja se bodo podatki ustrezno izbrisali. Vašo izjavo oziroma privolitev za posredovanje e-novic lahko tudi kadarkoli prekličete tudi s posredovanjem elektronskega sporočila na info@podporazdravju.si.
Izvajanje politike zasebnosti
Upravljavec podatkov ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o zavarovanju osebnih podatkov.
Vse pri upravljavcu podatkov redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o zavarovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s upravljavcem podatkov.
Vaše pravice
Imamo obveznost, da obdelujemo osebne podatke le za namene za katere smo jih zbrali. Imate pravico, da nas glede tega kontrolirate. Kadarkoli lahko zahtevate od nas, da vam omogočimo vpogled v vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo, posredujemo podatke (kopijo, izpis) o obdelavi vaših osebnih podatkov ali zahtevate popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov. Popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov lahko zahtevate s pomočjo posredovanega elektronskega sporočila na info@podporazdravju.si. Morebitna vprašanja ali zahtevke ravno tako lahko posredujte na naš elektronski naslov ali nas pokličete.
V primeru, da z našim odzivom, povezanim z zahtevkom za vpogled, popravek, prepoved obdelave ali izbris podatkov niste zadovoljni oziroma menite, da so vam kršene pravice do varstva osebnih podatkov, se lahko pritožite nacionalnemu nadzornemu organu, na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana.
Dodatna pojasnila
Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite tudi na elektronski naslov info@podporazdravju.si.
Inštitut za podporo zdravju d.o.o.
Voglje, 4208 Šenčur
telefon: 041 - 741 692
info@podporazdravju.si
Kopiranje in distribucija vsebine internetne strani brez našega pisnega dovoljenja sta prepovedana. Vse pravice pridržane - 2019